ITS Knihovna
Kontakt

Chcete nás kontaktovat? Napište nám na

EasyLog

Název projektu anglickyOptimized Logistics for ports and intermodal transport


Popis projektu
Tento projekt usiluje o zlepšení účinnosti přeshraničních spojení pro sekundární a terciární přístavní uzly v oblasti spolupráce s cílem usnadnit intermodální mobilitu zboží a osob a napojit se na sítě TEN-T, v souladu s projekty GoSmartMed, Circumvectio a GEECCTT Iles. Současná roztříštěnost dopravního systému oblasti poškozuje dostupnost a náklady na logistiku, což má za následek menší konkurenceschopnost. Aby čelila této výzvě, EasyLog navrhuje, vyvíjí a implementuje inovativní ICT systém pro optimalizované řízení informačních a procedurálních toků mezi operátory přeshraničního přístavního dodavatelského řetězce.
 
Obecným cílem je zlepšit mobilitu kolejových vozidel mezi přeshraničními regiony. Využívání ICT technologií zvýší výkonnost multimodálního dopravního řetězce a globální kvalitu služeb poskytovaných přístavními uzly partnerských regionů a zefektivní napojení na sítě TEN-T.
 
EasyLog využívá pokročilé a integrované technologické vybavení pro podporu potřeb provozovatelů intermodální přístavní dopravy a optimalizuje komunikaci a provoz. Systém bude testován na 5 přístavech a 5 stávajících linkách, aby se posoudila jeho reálná použitelnost. Příjemci budou dopravci, provozovatelé přístavů, nákladní společnosti, veřejná správa a oblasti obecně vzhledem k vyšší možnosti růstu, kterou poskytuje lepší výkon dopravního systému. Partnerství bude participativním a koordinovaným způsobem pracovat na zavedení sdíleného inteligentního systému řízení přeshraničního provozu, který zlepší logistické a námořní dopravní řetězce v oblasti spolupráce a překoná hranice současné roztříštěnosti.

Zařazení projektu:
Prioritní oblast dle evropské směrnice ITS 2010/40/EU -
Prioritní akce dle evropské směrnice ITS 2010/40/EU -
Prioritní oblast ČR pro ukazatele KPI -
Odpovědnost  Università degli Studi di Cagliari
Financování Program INTERREG V-A Italy – France (Maritime) částkou  1 697 499  EUR
Celkem  1 997 058 EUR
Harmonogram 7/2018 – 4/2021
Kontakt