ITS Knihovna
Kontakt

Chcete nás kontaktovat? Napište nám na

ReMuNet

Název projektu anglickyResilient Multimodal freight Transport Network

Popis projektu
Projekt ReMuNet identifikuje a signalizuje rušivé události a vyhodnocuje jejich dopad na multimodální dopravní koridory. Na rušivé události reaguje rychle a plynule v reálném čase. Podporuje poskytovatele dopravních služeb při zlepšování odolnosti plánování tras. ReMuNet sděluje alternativní, předem definované multimodální dopravní trasy logistickým operátorům a následně řidičům kamionů, lokomotiv a kapitánům lodí. Díky tomu umožňuje rychlejší a adaptivní reakci multimodální sítě. ReMuNet organizuje využití trasy, navrhuje překladiště a optimalizuje přidělování kapacity, minimalizuje škody a zkracuje dobu obnovy.
 
Cíl projektu:
Jako průkopník fyzického internetu sleduje ReMuNet vizi umožnit a motivovat synchronní dopravu  na evropské železnici, silnici a vnitrozemských vodních cestách s cílem zvýšit holistickou odolnost sítě. Významně snižuje emise a zvyšuje efektivitu koridorů nákladní dopravy v případě rušivých událostí.
 
Jak toho síť ReMuNet dosáhne?
1. Standardizovaná metoda popisu multimodálních dopravních sítí. Navrhovaná norma je odvozena ze stávajících přístupů a vyvinuta společně s rozhodujícími zúčastněnými stranami, aby byla zajištěna celoevropská použitelnost a přijatelnost.
2. Algoritmus schopný vypočítat alternativy multimodálních tras a využití kapacity v případě rušivých událostí. Využívá data v reálném čase pro dynamické synchronní plánování alternativních tras.
3. Platforma pro spolupráci, která propojuje příslušné provozovatele nákladní dopravy a umožňuje jim reagovat na narušení. K tomu slouží bezpečné a odolné digitální logistické nástroje a nástroje pro řízení sítě, které umožňují získávat informace pro plánování alternativních tras a organizovat relační přepravu na základě událostí.
4. Využití Reinforcement Learning k modelování a vyhodnocování alternativních způsobů jednání, což poskytuje základ pro samoučící se, adaptivní multimodální evropskou síť nákladní dopravy a logistiky.
 


Zařazení projektu:
Prioritní oblast dle evropské směrnice ITS 2010/40/EU I. - optimální využití dat o silniční síti, dopravním provozu a cestování
ii. - návaznost služeb ITS v oblasti řízení provozu a nákladní dopravy
Prioritní akce dle evropské směrnice ITS 2010/40/EU -
Prioritní oblast ČR pro ukazatele KPI
C - návaznost služeb ITS v oblasti řízení provozu a nákladní dopravy
Odpovědnost  FORSCHUNGSINSTITUT FUR RATIONALISIERUNG E. V.
Financování Program Climate, Energy and Mobility částkou 3 997 552  EUR
Celkem  3 998 177 EUR
Harmonogram 7/2023 – 6/2026
Kontakt