ITS Knihovna
Kontakt

Chcete nás kontaktovat? Napište nám na

Digsea

Název projektu anglickyDIGitalisation of multimodal transport in the Adriatic SEA


Popis projektu
V rámci programu Interreg IT-HR 2014-2020 bylo vypracováno několik projektů zabývajících se nákladní dopravou, z nichž čtyři se zaměřují na informační a komunikační technologie aplikované na námořní a multimodální dopravu z různých hledisek:
  • Projekt PROMARES hodnotil využití řešení ICT v oblasti přístavů a vnitrozemí.
  • Projekt INTESA se zaměřil na vztah přístav-námořní doprava s cílem harmonizovat a optimalizovat postupy v námořní dopravě.
  • Projekt DigLogs se zabýval zlepšením informačních toků dopravních procesů o pohybech nákladu, stavu a povoleních.
  • Projekt TRANSPOGOOD vyvinul inovativní ICT nástroj pro vyhledávání nejlepších řešení dopravních služeb (např. nejlepší cena kombinované dopravy).
 
Projekt DIGSEA sdružuje technické znalosti získané v rámci těchto projektů a konsoliduje je v jednotném přístupu námořní přístav-vnitrozemí-logistika, který pokrývá celý dodavatelský řetězec.
Tímto způsobem budou zkušenosti a odborné znalosti ze současného programového období sloužit jako základ pro nové programové období, což zajistí jejich dlouhodobou udržitelnost a opakovatelnost.
Rovněž budou předány zúčastněným stranám a tvůrcům politik na úrovni EU a na nadnárodní úrovni, aby je zapojili a zvýšili povědomí o využívání informačních a komunikačních technologií jako mocného a účinného nástroje ke zlepšení účinnosti a následně environmentální výkonnosti přístavů a celého dodavatelského řetězce.
 


Zařazení projektu:
Prioritní oblast dle evropské směrnice ITS 2010/40/EU -
Prioritní akce dle evropské směrnice ITS 2010/40/EU -
Prioritní oblast ČR pro ukazatele KPI -
Odpovědnost  Autorità di Sistema Portuale del Mare Adriatico Orientale
Financování Program INTERREG V – A Italy - Croatia  částkou 509 515 EUR
Celkem  599 430 EUR
Harmonogram 1/2022 – 6/2023
Kontakt